Mobiltelefonen – ett hjälpmedel på resan

Just denna sommar är möjligheterna att resa lite begränsade men förhoppningsvis lättas situationen upp inom en rimlig framtid. Resandet har verkligen förändrats mycket under de senaste decennierna i och med digitaliseringen. Numera bokar vi nästan uteslutande online med hjälp av dator, läsplatta och i allt större utsträckning mobiltelefon. Också saker som incheckning på flyget görs digitalt och biljetten har vi för det mesta i mobilen.

Ständigt detta batteri

Utvecklingen av smartphones går snabbt men de har fortfarande sina begränsningar, inte minst när det kommer till batteritid. Till vardags är det kanske inte hela världen om batteriet laddar ur men under en resa kan det skapa problem. Därför är det en bra idé att ha med sig en powerbank i reserv. Idag finns det ett stort utbud av prisvärda varianter att köpa online till exempel hos butiken Bumpy.se.

Hitta, boka och prata

En sak som vi gärna använder mobilen till när vi reser är att orientera oss på plats med hjälp av kartfunktionen. Den drar en hel del batteri men är som sagt värdefull. Även sökmotorsökningar på sevärdheter och språkliga frågor kan vara till stor hjälp när inte guideboken räcker till. Andra exempel är att kontrollera öppettider eller boka bord hos en restaurang. På det viset blir vi mer flexibla under dagen.