Så skyddar du din mobil på bästa sätt

Mobiltelefoner är inte känd för att vara de mest hållbara prylarna idag. De flesta har säkert haft en mobil som bara efter ett kort fall till golvet eller backen fått en skada av något slag. Hade du tur kanske den bara blev lite kantstött. Men det är också många som fått allvarliga skador på skärmen eller liknande. Att skydda mobilen kan dock ha fler betydelser än bara det fysiska och här tipsar vi hur du kan skydda din mobil på alla sätt och vis.

Skydda det yttre

Om vi dock börjar med just mobilens yttre är det något du enklast skyddar med ett fodral eller skal i kombination med ett ordentligt skärmskydd. På så sätt behöver du inte välja mellan snygg design och bra skydd, utan kan få både på en gång. När det gäller skärmskydd finns det enklare skydd som mest är till för att skydda mot exempelvis repor. Ett starkare pansarglas kan dock vara ett bra alternativ för ännu bättre skydd.

Skydda din data

Innehållet i mobilen är också något du bör tänka på hur du ska skydda. För att undvika stora förluster om mobilen skulle gå sönder helt plötsligt är det bra att ta regelbundna bakcuper på all din data. Intrång i mobilen kan också vara något som händer och ett av de bästa medlen mot detta är att aldrig koppla upp sin till oskyddade wifi-nätverk. Du bör också vara noga med att uppdatera dina appar och operativsystemet. Använder du gamla versioner allt för länge finns alltid risken att du har en variant med någon form av säkerhetsbrist som en uppdatering ämnat att fixa. Och när vi ändå talar om appar borde det inte behöva påpekas att du endast bör installera tillförlitliga appar. Internetstiftelsen har utförlig information om vad du faktiskt godkänner när du installerar en ny app.