Smarta klockor och dess finesser

Det gamla armbandsuret som man drog upp några gånger i veckan har sett sin bästa tid. Efter det har det kommit batteridrivna klockor och sådana som drar upp sig själva. De har ändå bara kunnat visa tiden. Dagens smarta klockor kan så mycket mera, de kan exempelvis känna av pulsen och blodtrycket och annat relaterat till träning. Flera av dem har dessutom en inbyggd mobiltelefon. Kolla in denna klocka.

Vilken smartwatch är bäst?

Det är nästan omöjligt att svara på en sådan fråga. De olika klockorna svarar mot olika behov beroende på vem som bär dem. I vilket fall får du vara beredd att punga ut med någonting i mellan 1500 kr och nära 4000 kr. I det prisläget hittar du bra smarta klockor från det stora fabrikanterna. Men du kan även köpa en smartwatch för betydligt mindre pengar med avsevärt färre funktioner.

Men varför inte en Rolex?

Idag finns det nog ingen som går omkring med en Rolex för att mäta tiden. Alla har ju en smartphone i fickan och den mäter tiden med mycket högre precision än någonsin en Rolex kan göra. Nej det handlar om prestige och status naturligtvis och visa att man har råd att köpa en klocka av den arten.