Köpa tv

Att köpa en ny TV är idag en hel vetenskap. Förr var det bara storleken som skilde de olika modellerna åt men idag är betydligt mer man ska ta ställning till. Det är bland annat vilken teknik som skärmen ska vara uppbyggd av, upplösning, om den är i HD och vilka ingångar som finns på baksidan. Tre av de saker man kan tänka på är följande.

Storlek
vintage televisionVilken storlek man behöver handlar främst om var man ska ha sin TV. Är det i husvagnen är den mindre modellerna mer passande medan tv-rummet hemma kräver de betydligt större. Storleken mäts i tum och modeller går lätt att hitta mellan 21 och över 100 tum. Däremot är det vanligaste att köpa en TV kring 40-50 tum om det är till ett vardagsrum. Det är också dessa modeller som massproduceras vilket gör att priset går att hålla nere.

Plasma, LCD, LED, 3D
Idag byggs Tv-skärmen på flera olika sätt. De olika sätten har alla sina fördelar och beroende på vad man prioriterar ska man välja det ena eller andra. Är färgdjupet och svärtan det som prioriteras är plasma att föredra. Det man kan tänka ut innan man går till affären är alltså vad man anser vara viktigast för att därifrån diskutera vidare med säljaren.

Anslutningar
På baksidan av en platt-TV finns en mängd olika anslutningar. Det kan vara USB, DVI, VGA och andra anslutningsmöjligheter. Ska man enbart titta på TV:n är dessa anslutningsmöjligheter inte något man behöver ta hänsyn till. Har man däremot tänkt använda den som ett mediacenter och koppa in stereo, dator och flera andra externa källor kan det vara värt att kontrollera att kompatibla anslutningar finns tillgängliga.